Vleesjunk Marijn probeert van haar vleesverslaving af te komen met een stage bij een koeienslachterij. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord.
Vleesverlangen is door Rick Schuttinga op 17 november 2015 beoordeeld met een 8 / 10.
Consumenten die niet willen weten waar hun vlees uit de supermarkt vandaan komt. Ze bestaan. En het zijn er heel veel. Met oogkleppen op willen wij het meeste vlees voor de laagste prijs. Maar dat daarvoor een levend dier is gestorven, die vaak geleefd heeft onder erbarmelijke omstandigheden, daar worden we niet graag op gewezen.
Zelf ben ik mij bewust van de oorsprong van het vlees dat op mijn bord terecht komt. Maar toch opent Vleesverlangen mijn ogen nogmaals. Bewustwording kan altijd beter. Vegetarisch hoeft helemaal niet, maar met al eenmaal in de week de keuze maken geen vlees te eten maak je al een enorm verschil.
‘Bewustwording, dát is waar het om gaat.’
Marijn Frank (bekend als presentator van de Keuringsdienst van Waarde) neemt je mee langs verschillende personen met uiteenlopende meningen. Je ziet wat het traject met haar doet, maar ze koppelt er geen boodschap aan. Het is aan de kijker om zijn eigen mening te vormen.
In Vleesverlangen worden koeien geslacht. En het is goed dat vleeseters dat zien. Want wegkijken is hypocriet als je zonet een heerlijk mals stukje vlees hebt gegeten. Bewustwording, dát is waar het om gaat.