Groot-Brittannië, Amerika én het Keniaanse leger zijn betrokken bij een geheime operatie om 3 hooggeplaatste terreurverdachten in te rekenen. Met drones wordt vanuit de lucht de operatie nauwlettend geregistreerd.
Eye in the Sky is door Rick Schuttinga op 6 mei 2016 beoordeeld met een 9 / 10.
Eye in the Sky is precies wat American Sniper (2014) had moeten zijn. Spanning omtrent één missie. Vuren of niet. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Vanuit een drone in de lucht kijken we mee met de gebeurtenissen ver onder ons. De film is dan ook een prachtig voorbeeld van moderne oorlogsvoering. Of in het geval van Eye in the Sky, antiterreur.
‘De zwakte die de leiders uitstralen als ze weer eens de verantwoordelijkheid afschuiven op een ander is tekenend.’
Er wordt geschakeld tussen diverse ruimtes, locaties, zelfs continenten. Dit snelle werk draagt bij aan de krachtige spanningsopbouw.
De zwakte die de leiders uitstralen als ze weer eens de verantwoordelijkheid afschuiven op een ander is tekenend. En hoe sterk is dan de scène met een Amerikaans politiek leider die verbaal wél zijn verantwoordelijkheid neemt. Indrukwekkend.
Helaas gaan ook de makers van Eye in the Sky voorbij aan het perfecte einde. Soms hoeven niet alle verhaallijnen netjes afgerond te worden. Ruimte voor eigen interpretatie is prima, zeker als je zo'n doeltreffend statement hebt van Alan Rickman als afsluiter.
In het verlengde van de drone, zijn de vogel en kever twijfelachtig, maar in het verhaal van levensbelang. Dus ondanks een aantal schoonheidsfoutjes, is de ijzingwekkende thriller Eye in the Sky een dikke aanrader!
Te zien op Pathé Thuis