7 Days in Entebbe

2018

6
Recensie 7 Days in Entebbe (2018)

1976: een groep Pro-Palestina 'revolutionairs' kapen een Air-France vliegtuig en dwingen deze naar Oeganda, waar zij de passagiers gijzelen.

7 Days in Entebbe is door op 7 juni 2018 beoordeeld met een 6 / 10.

Daniel Brühl en Rosumand Pike spelen twee Oost-Duitse fanatiekelingen die besluiten mee te doen aan de kaping, om zo de wereld wakker te schudden over de Palestijnse situatie in het conflict met Israël. Aangezien het niet hun persoonlijke conflict is, zie je de houding van de hoofdpersonen veranderen wanneer de situatie steeds onhoudbaarder wordt. Dit leidt tot sterk spel van en tussen Brühl en Pike. Laatstgenoemde meet een Duits accent aan wat wisselt tussen geloofwaardig en kitsch. Wat niet valt te zeggen over Eddie Marsan, die met overtuiging een creepy invulling geeft aan de Israëlische minister van Defensie.

Het verhaal is nog steeds relevant: 7 Days in Entebbe kaart duidelijk aan dat het conflict vandaag de dag nog niet is opgelost. De politieke lading is niet te vermijden maar om het er zo dik op te leggen: de kapers en politici worden redelijk stereotiep afgebeeld en de dialogen zijn droog en clichématig.

Aardig spel van de hoofdpersonen redt het niet om de sfeer wat op te leuken. De actie is beperkt, de finale laat je achter met een 'dit was het?' en de politieke lading is te voor de hand liggend. Een prima film en cast - leuk wanneer je zin hebt in een saaie conflictanalyse.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van 7 Days in Entebbe:

Pluspunten 7 Days in Entebbe

Brühl en Marsan, Conflict vanuit meerdere perspectieven

Minpunten 7 Days in Entebbe

Clichématig en droog, Te dikke politieke lading

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van 7 Days in Entebbe nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers